over mij


 

Frank Weijers

(Utrecht, 1957)


denkadviseur, coach, proceskundige, schrijver


f.weijers@me.com  |  06 5240 3247  |  St. Annastraat 42A   6524 GE Nijmegen

Op een bord, net buiten Hamburg, staat:

 

Ik wil bijdragen aan een wereld waar voor iedereen een plek is. Dat is een wereld waarin mensen zich met elkaar verbinden en tegelijkertijd helder begrenzen. Scholen zijn de plaatsen bij uitstek waar jonge mensen dit kunnen leren. Leidinggevenden spelen hierin een essentiële rol.

Daarom begeleid ik leidinggevenden in het onderwijs die gepassioneerd willen bouwen aan prachtig onderwijs, maar zich in hun complexe werkomgeving beperkt voelen, waardoor ze onvoldoende effectief zijn,te weinig plezier in hun werk ervaren en het door hen gedroomde onderwijs onvoldoende kunnen realiseren.

Taal is de rode draad in mijn werk. De denkadviseur speelt met taal om liefdevol te ontregelen, en daarmee denkpatronen te verruimen. De woorden en zinnen van de coach maken cliënten bewust van de zin, het plezier en de effectiviteit van hun persoonlijk leiderschap. Ze nodigen uit om te vertragen en van daaruit een nieuwe beweging te maken. De proceskundige gebruikt taal om complexe processen te verhelderen, intern en in relatie met anderen, zodat er beweging ontstaat. De schrijver schrijft, om te delen en met de onbedwingbare drang om zelf prachtige taal te creëren.

Wat mijn bemoeienis oplevert? Leiders die effectief en met zin en plezier richting geven, ruimte laten, rust nemen en de moed hebben om te doen wat er gedaan moet worden. Die er met hart en ziel voor kiezen te bouwen aan prachtig onderwijs, en daar hun medewerkers moeiteloos in mee weten te nemen.

Na een aantal jaren als docent en lerarenopleider te hebben gewerkt in het onderwijs (vo, mbo en hbo) was ik werkzaam als trainer en coach bij achtereenvolgens NDO en Interstudie. Van 1998 tot 2002 was ik rector van het Vespucci College op Curaçao. Van 2002 tot 2012 heb ik vanuit Steeman & Weijers BV gewerkt als denkadviseur, interim-rector/directeur, coach en proceskundige. De laatste vijftien jaar heb ik me intensief geschoold als coach en denkadviseur, bij het IGOP, Weisfelt & partners, Phoenix en het Bert Hellinger Instituut. Afgelopen jaar verbleef ik op Bali, om te schrijven. Aan mijn blog, aan een roman en aan een boek over ‘Spelen met ruimte’ in het onderwijs.

 

frankweijers.com - powered by Beerens en Van Ierland | creative communication